Binnenkort Garmin Edge 1030   Onlangs bijgewerkt!


GPSrumors een bekende website op het gebied van de allernieuwste ontwikkelingen op GPS en sport tech gebied heeft vandaag een interessant nieuwtje gelanceerd, de Garmin Edge 1030 komt er aan en tevens de Garmin Vector 3, met zichtbaar al enkele veranderingen, maar we zijn natuurlijk nieuwsgierig naar wat er onder de motorkap zit.

 

Garmin Edge 1030

De Garmin Edge 1030 lijkt qua behuizing sterk op de Edge 820 (let op de knoppen) maar heeft wel hetzelfde vertrouwde formaat van de Edge 1000. Het lijkt er ook op dat er meer trainingsinstellingen direct aanwezig zijn in de firmware van de Garmin Edge 1030, zaken zoals TL (training Load) en IF (Intensity Factor), realtime beschikbaar in aantrekkelijke schermen. Het lijkt er op dat de beste zaken die al in Connect IQ apps voorkomen nu ook direct in de firmware terecht gaat komen.

 

 

 

 


Garmin Vector 3

Naast de Garmin Edge 1030 wordt ook de Garmin Vector 3 genoemd. Opvallend nieuw onderdeel is dat de POD niet meer aanwezig is, wat er op zou kunnen duiden dat er nu een AAA batterij wordt gebruikt. Dit lijk een erg goede verbetering op het vlak van batterij duur, maar ook op het vlak van schade gevoeligheid. De POD’s (ik heb zelf nog de 1 versie) Zitten toch nog wel eens in de weg en de montage op sommige cranks valt niet mee, zonder de Q-factor te veranderen.

 

 

 

 


Kortom een antal zeer interessante ontwikkelingen, zeker omdat het erg lang stil bleef in het Garmin kamp over verdere ontwikkelingen op het gebied van fiets accessoires. In de aandeelhouders werd er namelijk ook met geen woord over gerept. Het is natuurlijk nog een gerucht, maar de release datum die nu genoemd wordt is 9 augustus, maar die datum zijn we inmiddels voorbij, dus wat het nu wordt?

Lees ook:  Garmin Edge startup TIP!!

 

Tevens ben ik benieuwd of er connectiviteit vernieuwingen zijn toegepast voor Garmin Connect in combinatie met deze nieuwe Garmin Edge 1030, bijvoorbeeld zoals Wahoo omgaat met het plaatsen van route en trainingfiles.

 

 

Geef een reactie